Fini

Skickade precis in mitt arbete! Gick åt skogen men det är så skönt att det är över. Hej sommarlov!


Känslan kl. 17

Du sitter där med datorn i knät och fötterna på glasbordet samtidigt som du skriver ett meningslöst inlägg i din blogg. Erhåller du ingen blogg du själv tittar du in i någon annans "kryp in" eller inte bara någons utan allas. Bloggar du aldrig läst förut som du egentligen inte är minsta intresserad av. Du klickar med musen bara för att klicka bort tiden - tiden då du egentligen borde plugga samhällskunskap. Framför dig ligger en hög med anteckningar, några böcker om hemlöshet och pennor i olika färger men ingenting tycks inspirera dig till att överhuvudtaget känna något slags pirr i att skriva en 12 sidig uppsats om hemlöshet bara sådär pang på rödbetan. Du vill så gärna, du laddar upp och är ordningsam och ordentlig men du har inte riktigt orken ända in i mål.

Klockan rullar på och den är snart 17. När klockan passerat 17 är det inte dag längre.. då är det kväll. Solen lurar dock ögat med sin värme och sitt sken att det känns som en bättre idé att "ta det imorgon". Du går ut och solar och äter isglass efter isglass och när paketet nästan är slut inser du att du är en riktig mes som inte kan ta tag i dina problem - som låter ditt plugg ligga där på en hög och skapa den eviga ångesten som du aldrig riktigt kommer över. Du tittar dig i spegeln och det börjar tåra sig i ögonen men tårarna förvandlas snabbt till "glädjetårar". Du börjar skratta åt dig själv och säga att "från och med imorgon DÅ ska jag vara duktig och ta mig i kragen". Men det blir aldrig ett imorgon utan att det funnits ett igår. Varje dag är en dag och en morgon.

Du har all tid i världen men skyller ifrån dig på dina lärare. "Skjut fram deadline! Vi har tokmycket nu!" Men tokmycket leder bara till görmycket och skitmycket. Tillslut blir det så mycket att du sitter där sömnlös på nätterna och skriver tills fingrarna går av. När klockan närmar sig 02:00 är du plötsligt så utmattad att du inte ens klarar av att hålla ögonen öppna. När du inte behöver plugga är du aldrig trött men när du plågas av tanken på den där samhällsuppsatsen blir du genast sömning och blågrön under ögonen på ett vips. Varför vet du men det är inget du vill erkänna. Du borde ha börjat i tid. Men vad är att börja i tid?

Din hjärna fungerar inte på det sättet. Din hjärna har lärt sig att fokusera de tre sista timmarna innan deadline. Den har lärt sig hur den ska speeda upp sig när det verkligen behövs. Din hjärna är begåvad men även en begåvad hund måste först lära sig sitta. Detta pluggproblem är fan mycket mer värt att skriva om än hemlöshet. Tack för mig.

RSS 2.0